Termeni si Conditii

1. ASPECTE GENERALE

Site-ul „www.atvi.eu”, denumit in continuare „atvi.eu”, este detinut si administrat de catre societatea SC ALVIS MANAGEMENT SRL, avand urmatoarele date de identificare: Cod Unic de Inregistrare fiscala RO 17647010, inregistrata la Registrul Comertului cu nr. J40/9882/2005, avand sediul social in Str. Vatra Luminoasa Nr.111 Ap.3 Sector.2 Bucuresti, Romania. Email: contact@atvi.eu.

Navigarea pe site-ul atvi.eu echivaleaza cu citirea, intelegerea si acceptarea termenilor de utilizare, a conditiilor si a politicii de confidentialitate. Pentru folosirea in cele mai bune conditii a site-ului, va recomandam citirea cu atentie a tuturor termenilor si conditiilor.

atvi.eu isi rezerva dreptul de a actualiza / schimba / modifica in orice moment continutul acestui site, precum si termenii si conditiile de folosire, fara nici un fel de notificare prealabila a utilizatorilor.

2. DEFINITII SI TERMENI

Atvi.eu - este denumirea comerciala SC ALVIS MANAGEMENT SRL, persoana jurdica, avand urmatoarele date de identificare: Cod Unic de Inregistrare fiscala RO 17647010, inregistrata la Registrul Comertului cu nr. J40/9882/2005, avand sediul social in Str. Vatra Luminoasa Nr.111 Ap.3 Sector.2 Bucuresti, Romania

Cumparator - persoana fizica / persoana juridica sau orice entitate juridica care isi face un cont pe site-ul Atvi.eu si plaseaza o comanda.

Vanzator - societatea comerciala SC ALVIS MANAGEMENT SRL, avand urmatoarele date de identificare: Cod Unic de Inregistrare fiscala RO 17647010, inregistrata la Registrul Comertului cu nr. J40/9882/2005, avand sediul social in Str. Vatra Luminoasa Nr.111 Ap.3 Sector.2 Bucuresti, Romania

Bunuri si Servicii - orice produs sau serviciu, inclusiv documentele si serviciile mentionate in Comanda, care urmeaza a fi furnizate de catre Vanzator, Cumparatorului.

Cont – sectiunea din site formata dintr-o adresa de e-mail si o parola care permite Cumparatorului transmiterea Comenzii si care contine informatii despre Cumparator si istoricul Cumparatorului in Site (comenzi, facturi fiscale, garantii bunuri, etc.).

Comanda - un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Vanzator si Cumparator prin care Vanzatorul este de acord sa livreze Bunurile si Serviciile si Cumparatorul este de acord sa primeasca aceste Bunuri si Servicii si sa faca plata acestora.

Contract - o Comanda confirmata de catre Vanzator, prin care Vanzatorul este de acord sa vanda si sa livreze Produsele si Serviciile iar Cumparatorul este de acord sa achizitioneze, sa primeasca si sa faca plata acestor Produse si Servicii. Contractul la distanta este incheiat intre Vanzator si Cumparator, nefiind necesara prezenta fizica simultana a Vanzatorului si a Cumparatorului.

Drepturi de proprietate Intelectuala (in cele ce urmeaza DPI) - toate drepturile imateriale cum ar fi know-how, dreptul de autor si drepturi in natura de autor, drepturile de baza de date, drepturi de proiectare, drepturi de model, patente, marci inregistrate si inregistrari ale numelor de domenii pentru oricare din cele de mai sus.

Specificatii - toate specificatiile si/sau descrierile Bunurilor si Serviciilor asa cum sunt precizate in Comanda.

Newsletter – mijloc de informare periodic, exclusiv electronic (e-mail, SMS) asupra Bunurilor si Serviciilor si/sau a promotiilor desfasurate de catre Vanzator intr-o anumita perioada, fara a avea insa niciun angajament din partea Vanzatorului cu referire la informatiile continute de acesta.

3. COMANDA

Cumparatorul poate efectua Comenzi pe Site, prin adaugarea Bunurilor si/sau Serviciilor dorite in cosul de cumparaturi, urmand a finaliza Comanda efectuand plata prin una dintre modalitatile indicate expres. Odata adaugat in cosul de cumparaturi, un Bun si/sau un Serviciu este disponibil pentru achizitie in masura in care exista stoc disponibil pentru aceasta. Adaugarea unui Bun/Serviciu in cosul de cumparaturi, in lipsa finalizarii Comenzii, nu atrage dupa sine inregistrarea unei comenzi, implicit nici rezervarea automata a Bunului/Serviciului.

Comanda va fi compusa din urmatoarele documente, in ordinea importantei:

- Comanda si conditiile sale specifice

- Specificatiile Cumparatorului (acolo unde este cazul)

- Termeni si conditii

Prin lansarea unei comenzi electronice sau telefonice pe site-ul anterior mentionat, Cumparatorul este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care Vanzatorul isi deruleaza operatiunile.

Atvi.eu isi rezerva dreptul sa efectueze validarea comenzilor (inainte de onorarea lor) prin contactarea telefonica a clientilor.

Lansarea unei comenzi presupune doar confirmarea de inregistrare a acesteia in cadrul platformei Atvi.eu, acceptarea acesteia, disponibilitatea reala a produselor si termenele de livrare conform informatiilor aparute pe pagina de comanda se vor confirma telefonic sau pe email de catre reprezentantii Atvi.eu la confirmarea comenzii.

Daca Vanzatorul confirma comanda, acest lucru va implica o acceptare completa a termenilor Comenzii. Acceptare comenzii de catre Vanzator se considera finalizata atunci cand exista o confirmare verbala (telefonica) sau electronica (e-mail) din partea Vanzatorului catre Cumparator, fara a necesita o confirmare de primire din partea acestuia. Vanzatorul nu considera in nici un moment o comanda neconfirmata ca avand valoarea unui Contract.

Prezentul Contract intra in vigoare in momentul confirmarii Comenzii de catre Vanzator. Confirmarea se face telefonic sau electronic (e-mail). Termenii si conditiile generale de vanzare vor sta la baza Contractului astfel incheiat, in completarea acestora fiind Certificatul de Garantie emis de catre Vanzator sau un furnizor al acestuia.

Prin finalizarea Comenzii, Cumparatorul consimte ca toate datele furnizate de acesta, necesare procesului de cumparare, sunt corecte, complete si adevarate la data plasarii Comenzii.

Prin finalizarea Comenzii, Cumparatorul consimte ca Vanzatorul poate sa il contacteze, prin orice mijloc disponibil / agreat de Vanzator, in orice situatie in care este necesara contactarea Cumparatorului.

Vanzatorul poate anula Comanda efectuata de catre Cumparator, in urma unei notificari prealabile adresate Cumparatorului, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese in urmatoarele cazuri:

- neacceptarea de catre banca emitenta a cardului Cumparatorului, a tranzactiei, in cazul platii online;

- invalidarea tranzactiei de catre procesatorul de carduri agreat de Vanzator, in cazul platii online;

- datele furnizate de catre Cumparator, pe Site sunt incomplete si/sau incorecte;

- livrari consecutiv esuate;

In anumite situatii, si pentru motive justificate, Vanzatorul isi rezerva dreptul de a modifica cantitatea Bunurilor si/sau Serviciilor din Comanda. Daca modifica cantitatea de Bunuri si/sau Servicii din Comanda va anunta Cumparatorul la adresa de e-mail sau la numarul de telefon puse la dispozitia Vanzatorului la efectuarea Comenzii si va returna suma achitata.

In cazul in care un Bun si/sau Serviciu comandat de catre Cumparator, nu poate fi livrat de catre Vanzator, acesta din urma va informa Clientul/Cumparatorul asupra acestui fapt si va returna in contul Cumparatorului contravaloarea Bunului si/sau Serviciului, in termen de maxim 7 (sapte) zile de la data la care Vanzatorul a luat la cunostinta acest fapt.

Atvi.eu isi rezerva dreptul de a anula o comanda in cazul in care pretul produsului sau unele caracteristici ale produsului au fost introduse gresit in baza de date, sau afisate gresit, livrarea nefiind inca efectuata.

Contractul se considera incheiat intre Vanzator si Cumparator in momentul primirii de catre Cumparator de la Vanzator, prin intermediul postei electronice si/sau SMS a notificarii de expediere a Comenzii.

4. PRETUL SI MODALITATEA DE PLATA

Pretul si modalitatea de plata sunt specificate in Comanda. Vanzatorul va emite catre Cumparator o factura pentru Bunurile si Serviciile livrate, obligatia Cumparatorului fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii conform cu legislatia in vigoare.

Preturile Bunurilor si Serviciilor afisate in cadrul site-ului www.atvi.eu includ T.V.A. conform legislatiei in vigoare.

Plata produselor se efectueaza în numerar/cash, la livrarea produsului sau prin credit/ debit card la plasarea comenzii online.

In cazul platilor online Vanzatorul nu este si nu poate fi facut responsabil pentru niciun alt cost suplimentar suportat de Cumparator, incluzand dar nelimitandu-se la comisioane de conversie valutara aplicate de catre banca emitenta a cardului acestuia, in cazul in care moneda de emitere a acestuia difera de RON. Responsabilitatea pentru aceasta actiune o poarta numai Cumparatorul.

5. LIVRAREA

Data estimata de livrare poate varia in functie de produs, si va fi confirmata telefonic de catre un consultant, in cel mai scurt timp dupa plasarea Comenzii.

In cazul in care nu pot fi respectate termenele de livrare si/sau pornire a Comenzii, Vanzatorul este obligat sa anunte Cumparatorul de termenul estimat de finalizare a livrarii.

Pentru toate categoriile de produse, termenul maxim de livrare este de 30 de zile de la data confirmarii Comenzii.

In cazul in care produsele sunt indisponibile (inclusiv in cazul in care pretul sau unele caracteristici ale produselor au suferit modificari ulterioare confirmarii Comenzii), Vanzatorul va informa Clientul despre indisponibilitate iar sumele pe care acesta le-a achitat vor fi rambursate in termen de 7 zile. Clientul poate confirma modificarile intervenite cu privire la pretul sau caracteristicile produselor, modificand astfel Comanda initiala, iar Vanzatorul va livra produsele conform Comenzii astfel modificate.

Vanzatorul va expedia Bunurile si Serviciile in sistem de curierat door-to-door catre Cumparator.

In afara de cazul in care este agreat de Vanzator si Cumparator diferit, Vanzatorul se descarca de riscurile si responsabilitatile asociate cu Bunurile si Serviciile in momentul predarii acestora catre societatea de curierat intern cu care Vanzatorul colaboreaza sau catre reprezentantul Cumparatorului.

Vanzatorul va asigura ambalarea corespunzatoare a Bunurilor si Serviciilor si va asigura transmiterea documentelor insotitoare.

Vanzatorul va efectua livrarea Bunurilor si Serviciile pe teritoriul Romaniei.

6. GARANTIA

Toate produsele comercializate de catre site-ul Atvi.eubeneficiaza de garantia legala de conformitate, precum si de garantia comerciala oferita de catre producator.

Produsele sunt noi, in ambalajele originale si provin din surse autorizate de fiecare producator in parte.

Garantia comerciala difera de la un produs la altul in functie de conditiile specificate de Importator/Producator. Informatiile cu privire la garantia comerciala le veti gasi in pagina de prezentare a fiecarui produs. Pentru persoanele juridice, garantia este de 1 an de zile, indiferent de produs.

Persoana juridica ce asigura garantia comerciala este cea mentionata pe Certificatul de garantie al produsului.

7. DREPTUL DE RETRAGERE SI POLITICA DE RETUR

Conform ordonanței nr.130/2000, art.7 alin.1 prevede: "consumatorul are dreptul de a denunta unilateral contractul la distanta, in termen de 14 zile lucratoare, fara penalitati si fara invocarea vreunui motiv. Singurele costuri care pot cadea in sarcina consumatorului sunt cheltuielile directe de returnare a produselor"

Astfel cumparatorul persoana fizica isi poate exercita dreptul de retragere din Contract in termen de 14 zile de la data la care el sau o terta parte, alta decat transportatorul si care este indicata de consumator intra in posesia fizica a produselor, prin completarea formularului de retragere (acesta este doar un model si nu este obligatoriu) pus la dispozitie.

In cazul in care Cumparatorul solicita retragerea din Contract / returul produselor achizitionate, in cadrul termenelor de retragere din contract / retur mentionate anterior, acesta trebuie sa returneze toate bunurile care au insotit produsul respectiv.

Cumparatorul se obliga sa returneze doar acele produse care sunt in aceeasi stare in care au fost livrate (cu toate accesoriile, cu etichetele intacte si impreuna cu documentele care le-au insotit).

Returnarea produselor se va face pe cheltuiala clientului, folosind acelasi serviciu de transport cu care s-a efectuat expedierea. Produsele trebuie returnate in starea in care au fost primite, in ambalaj original si insotite de toate accesoriile si documentele originale. Deteriorarea produselor sau punerea intr-o stare de nevandabilitate duce la refuzarea returului.

Daca aceste conditii sunt indeplinite, vom returna in cel mult 14 zile dupa ce intram in posesia coletului retur, contravaloarea produselor achitata de client.

Coletul retur trebuie sa fie insotit de formularul de retur completat.

Rambursarea banilor se face prin banca in contul IBAN al clientului.

Totodata prin aceasta lege sunt stipulate urmatoarele: “Consumatorul nu poate denunta unilateral contractele de furnizare a unor produse executate dupa specificatiile consumatorului sau a unor produse distinct personalizate”. Prin urmare comenzile speciale solicitate, vor intra in aceasta categorie.

Prin comenzi speciale intelegem personalizare de culoare, personalizare de materiale, personalizare nume sau alte personalizari aduse ca urmare a cerintei clientului