Dreptul de Retragere si Politica de Retur

Conform ordonanței nr.130/2000, art.7 alin.1 prevede: "consumatorul are dreptul de a denunta unilateral contractul la distanta, in termen de 14 zile lucratoare, fara penalitati si fara invocarea vreunui motiv. Singurele costuri care pot cadea in sarcina consumatorului sunt cheltuielile directe de returnare a produselor"

Astfel cumparatorul persoana fizica isi poate exercita dreptul de retragere din Contract in termen de 14 zile de la data la care el sau o terta parte, alta decat transportatorul si care este indicata de consumator intra in posesia fizica a produselor, prin completarea formularului de retragere (acesta este doar un model si nu este obligatoriu) pus la dispozitie.

In cazul in care Cumparatorul solicita retragerea din Contract / returul produselor achizitionate, in cadrul termenelor de retragere din contract / retur mentionate anterior, acesta trebuie sa returneze toate bunurile care au insotit produsul respectiv.

Cumparatorul se obliga sa returneze doar acele produse care sunt in aceeasi stare in care au fost livrate (cu toate accesoriile, cu etichetele intacte si impreuna cu documentele care le-au insotit).

Returnarea produselor se va face pe cheltuiala clientului, folosind acelasi serviciu de transport cu care s-a efectuat expedierea. Produsele trebuie returnate in starea in care au fost primite, in ambalaj original si insotite de toate accesoriile si documentele originale. Deteriorarea produselor sau punerea intr-o stare de nevandabilitate duce la refuzarea returului.

Daca aceste conditii sunt indeplinite, vom returna in cel mult 14 zile dupa ce intram in posesia coletului retur, contravaloarea produselor achitata de client.

Coletul retur trebuie sa fie insotit de formularul de retur completat.

Rambursarea banilor se face prin banca in contul IBAN al clientului. 


Produse Personalizate

Totodata prin aceasta lege sunt stipulate urmatoarele: “Consumatorul nu poate denunta unilateral contractele de furnizare a unor produse executate dupa specificatiile consumatorului sau a unor produse distinct personalizate”. Prin urmare comenzile speciale solicitate, vor intra in aceasta categorie.

Prin comenzi speciale intelegem personalizare de culoare, personalizare de materiale, personalizare nume sau alte personalizari aduse ca urmare a cerintei clientului