Paturi Montessori

Avand abilitatea de a se misca singuri si de a se autoorganiza singuri, cei mici dezvolta abilitatea de a invata independent, bazandu-se pe propriile experiente.


Un asemenea pat, numit si “pat de podea” ne poate surprinde, dar indata de aflam argumentele pentru care un pat montessori este folosit vom intelege motivele aflate in spatele acestei recomandari. Patul montessori incurajeaza independenta copiilor, astfel incuranjand interactiunea lor cu mediul si ii incurajeaza a invata folosind mediul in care traiesc si pentru a capata experiente noi.


Patutul nostru este recomandat incepand cu varsta de 2 luni si nu are limita de sus ca recomandare a varstei potrivita. Este adecvat si pentru cei mici si pentru cei mai mari, incurajand independenta si autoorganizarea.


In timp ce patutul clasic de copil limiteaza experienta cu mediul pana la aproximativ 2 ani (momentul in care parintii scot partea frontala a patutului), patul Montessori incurajeaza independenta fizica si psihica inca din primele luni de viata.


Avand acces atat de usor la patul lor, atat la coborare cat si la urcare cei mici vor capata independenta mult mai usor si la o varsta mai mica. In acest fel ei dezvolta o mai mare autosuficienta, odata cu independenta personala, ceea ce duce la un sentiment intern de incredere in sine, motivatie si gandire cu scop.


Scopul intregului design al camerei copilului ar trebui sa fie indreptat catre a facilita invatarea, independenta, dezvoltarii auto-servirii. Cu cat designul este mai aproape de nevoile copilului cu atat acesta va avea mai multa incredere in abilitatile sale. Astfel le demonstram ca le respectam nevoile si parcursul, ca le acordam incredere.

  • Cauti altceva? Spune-ne mai multe :)
În stoc
2000,00 RON
CuloareNatur Garantie24 luni Cum se livreazaDezasamblat (kit) Timp Productie3-4 zile lucratoare + transport